Előfizetői tartalom

7% alatti gyógyszeráremelésre számít az egészségügyminiszter

Portfolio
Rácz Jenő egészségügyi miniszter jövőre 7% alatti gyógyszerdrágulásra számít, hangzott el egy tegnapi sajtótájékoztatón. A 7% távolról sem tekinthető meglepőnek a kormány és a gyógyszergyártók által idén megkötött hosszútávú megállapodás értelmében, mely gyógyszerdrágulást csak a forint 6.25%-nál nagyobb gyengülése esetén tesz lehetővé a 252 Ft-os bázisárfolyamhoz képest. A drágulás két forrása elsősorban a nem vényköteles termékek áremelkedése és a támogatási kulcsok elmozdulása lehet.

Székely Krisztina, az Innovatív gyógyszergyártók szövetségének elnöke úgy fogalmazott, hogy nem meglepő a 7%-os áremelkedési maximumra vonatkozó várakozás megjelölése. Az idei évben lefektetett megállapodás értelmében a gyártók keze meg van kötve az árváltozásokat illetően. A fő elmozdulást a vény nélkül kapható gyógyszerek visszaengedése jelenti a szabadáras...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés