Előfizetői tartalom

A legfontosabb a múltbeli teljesítmény és a hírnév

Portfolio
Az Investment Company Institute (ICI) egyik legutóbbi felmérése szerint az elmúlt időszak kereskedési botrányai és a korábban csökkenő részvényárak kedvezőtlenül hatottak a befektetési jegyek vásárlására, ugyanakkor a befektetők alapokhoz való hozzáállása továbbra is alapvetően pozitív. Bár csökkent azok száma, akik a befektetési jegy vásárlást nagyon jó lehetőségnek tartják, a teljesen elutasítók aránya nem emelkedett és inszignifikáns (1-2%) maradt.

A részvénypiacok 1997 és 2000 között viszonylag jó teljesítményt nyújtottak, mely a teljes alappiac vagyonnövekedésében is erősen tükröződött. Ezután a bull market eltűnt, a vagyonnövekedés lelassult illetve megfordult. 2004-ben már érezhető volt némi élénkülés, de az alapok besorolásának általános javulása ellenére sem történt áttörés a bizalomban. 2005 júniusában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés