Előfizetői tartalom

Megtört a jég? - növekedés a befektetési alapok piacán

Portfolio
Rég nem látott, dinamikus növekedéssel zárták az októbert a befektetési alapok, vagyonuk egy hónap alatt összességében 3%-kal tudott nőni. A pénzpiaci alapok az elmúlt hónapban is számottevően növelték vagyonukat, az 5%-os növekedés mértéke meghaladta még a korábbi hónapok kedvező adatait is. Az igazi áttörést mégsem ez, hanem a kötvényalapok régóta várt növekedése jelenti. A piaci hozamok csökkenése jót tett ennek az eszközcsoportnak.

A közel másfél éve tartó folyamatos csökkenés, jobb esetben stagnálást követően egy hónap alatt 4 milliárd Ft nagyságú friss befektetés áramlott a kötvényalapokba, így nagyrészt ennek köszönhető vagyonuk 2.4%-os növekedése (a portfóli felértékelődésén túl).A befektetők körében szintén népszerűek voltak októberben az ingatlanalapok, összesített vagyonuk több...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés