Előfizetői tartalom

50 bp kevés lehet - 1%-os kamatcsökkentés jöhet?

Portfolio
A forint több mint másfél éves csúcsára erősödött reggel az euróval szemben, a jegyzések már a 243-as szint közelében ingadoztak. A Reuters kereskedői véleményekre hivatkozva azt írja, hogy a forint az eddig vártnál (50 bázispontos) nagyobb kamatcsökkentés lehetősége miatt erősödik, míg elemzők makrogazdasági fundamentumok szempontjából nem tartanának megalapozottnak egy ilyen mértékű vágást. A Monetáris Tanács jövő hétfőn ülésezik, ekkor kerül közzétételre a negyedéves inflációs jelentés is.

A Reuters által megkérdezett kereskedők szerint a forint folyamatos erősödése mögött olyan várakozások húzódhatnak meg, melyek szerint a jegybank kamatdöntésekben illetékes bizottsága november 22-én az eddig vártnál (beárazottnál) nagyobb, akár 100 bázispontos kamatcsökkentésről is dönthet. A kamatcsökkentések jótékony hatással vannak a kötvények árfolyamára....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés