Előfizetői tartalom

Reuters-poll: túláraz a piac, 50 bp-os kamatvágás várható hétfőn

Portfolio
Az elemzők szerint hétfőn újra csökkenti kamatait a Magyar Nemzeti Bank. A 75-100 bázispontos változást beárazó piaci várakozások azonban túlzóak, a kamatmérséklés valószínű mértéke csak fél százalékpont - ezt mutatta a Reuters novemberi felmérése. Az év vége előtt még egy ugyanekkora mérséklés várható. Ilyen ütem mellett várhatóan csak enyhén gyengül a forint, bár az államháztartás és a folyó fizetési mérleg hiányára vonatkozó várakozások tovább romlottak.

Gyorsabb kamatlazítás várható. Augusztusról októberre csaknem egy százalékpontot, 6.3 százalékra esett az infláció, és novemberben az elemzői konszenzus szerint további csökkenés várható, 6 százalékra. A forint ugyanakkor az elmúlt hetekben erősödött, és a napokban elérte a 20-hónapos csúcsot jelentő 243-as szintet. Az infláció csökkenése és a további mérséklődést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés