Előfizetői tartalom

Kamatdöntés után: erősödő forint, vegyes hozamelmozdulás a másodpiacon

Portfolio
A forint jól látható erősödést mutat a délután 2-kor közzétett MNB-kamatdöntést követően, a kurzus előbb a 246-os szintig mozdult, majd az elmúlt órában a kereskedés fokozatosan áttevődött a 245.50-246 közötti árfolyamsávba. Az állampapírok másodpiacán az 50 bp-os kamatcsökkentés óta jellemzően néhány bázisponttal emelkedtek a hozamok a késő délutáni helyzetig. Az ÁKK fixingjei ugyanakkor mérsékelt hozamcsökkenést jeleznek a múlt pénteki zárószintekhez képest.

eurhufcomp A délelőtt során a kivárás volt a jellemző a bankközi devizapiacon, a délután 2 előtti kereskedési szakaszban a forint/euró kurzus a 247-es szint fölé kanyarodott. Az 50 bp-os kamatvágást követően a forint azonnal erősödni kezdett, a jegyzések fokozatosan a 245-ös tartományba kerültek át, a legutóbbi üzletek már a 245.30-245.60-as szintnél születtek. A forint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés