Előfizetői tartalom

MOL: 25%-os árfolyam emelkedési potenciál, vétel (Erste)

Portfolio
Pletser Tamás, az Erste Bank Befektetési Rt. regionális olajipari elemzője frissen kiadott cégértékelésében úgy véli, hogy a MOL számára kedvező olajipari környezet 2005-ben és 2006-ban is érzékeltetni fogja még a hatását. Az elemző jelenleg 220 mrd Ft üzemi eredményt becsül 2005-re (a jövő évi üzemi eredményre vonatkozó várakozások év elején még 80 mrd Ft körül szóródhattak). A 2005-ös teljesítmény a szakértő szerint mindössze 10 mrd Ft-tal fog elmaradni a rekord profitot hozó 2004-es évtől.

Pletser szerint hosszabb távon a legnagyobb kockázatot a MOL számára a Lukoil regionális aktivitásának fokozása jelentheti. A szakértő előrejelzése szerint a profitabilitást jelentős mértékben meghatározó finomítói marginok egészen 2006 végéig igen magas szinten maradhatnak és csak 2007-ben fognak visszatérni a normál szintre. Mind a DCF alapú, mind a szektor összehasonlítás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés