Előfizetői tartalom

Hat magyar visszaélés az uniós pénzek felhasználása terén?

Portfolio
Hazánk EU-tagsága - azaz május elseje - óta hat magyar ügyet vizsgált az Európai unió csalásellenes hivatala az OLAF. Ezekben az ügyekben nagy valószínűséggel csalással, vagy szabálytalanul felhasznált pénzekre bukkant a hivatal, illetve egyelőre “gyanús ügyként kezelik a pénzfelhasználást. A hat magyar említés közül kettő a mezőgazdaságban, egy a vámügyekben, egy az úgynevezett közvetlen kiadások között, kettő pedig a külső segélyek között merült fel. A jelentés nem részletezi, pontosan milyen esetekről van szó - tudósított az MTI.

Jelentős mértékben emelkedett az elmúlt időszakban az Európai Unióban szabálytalanul elköltött központi pénzek nagysága. Tavaly június és idén július között már 1.5 milliárd euró, minden bizonnyal csalás miatt visszafizetendő összegre bukkant a tagországokban az EU csalásellenes hivatala. A hivatal jelentése szerint az idén májusban csatlakozott Magyarországon összesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés