Előfizetői tartalom

Vártnál is szigorúbb az unió 2005-ös költségvetése

Portfolio
A vártnál is szigorúbb költségvetést fogadtak el a 25 tagú közösség tagállamai múlt csütörtökön késő esti ülésükön. A büdzsé teljes kiadása 106.3 milliárd eurót tesz ki, mely a közösségi összesített bruttó nemzeti jövedelem (GNI) 1%-át teszi ki a jelenlegi 1.24% helyett. A javaslat jóval szigorúbb az Európai Bizottság, és az Európai Parlament által javasolt mértéknél.

A most elfogadott változat szerint a kiadások az ideihez képest 6.5 százalékkal nőnek, ami messze elmarad a parlament 11.5 százalékos elképzeléseitől. A brüsszeli bizottság összesen 109.5 milliárd eurós, a parlament korábban 111 milliárd eurós összköltségvetést képzelt el. Az uniós költségvetés két legjelentősebb kiadási főcsoportja a mezőgazdasági, illetve a regionális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés