Előfizetői tartalom

Európában is előkerültek a csontvázak

Portfolio
Keményen beszakadtak a nyugat-európai tőzsdék is, a német DAX 3.1, a francia CAC-40 3.3, az angol FTSE pedig 2.5%-kal értékelődött le a rendkívül negatív befektetői hangulat közepette. A mentőcsomag hatásosságával kapcsolatos kételyek mellett az európai bankszektorból érkező kedvezőtlen hírek bizonytalanították el a befektetőket, ugyanis a Fortis, a Hypo Real Estate és a Bradford & Bingley is segítségre szorult, hogy túlélje a válságot.

Maratoni tárgyalások után sikerült megegyezni a hétvégén az amerikai kongresszusi képviselőnek a pénzügyi mentőcsomagról. A keret marad 700 milliárd dollár, ebből az első 250 Mrd dollárt azonnal a pénzintézetek megmentésére fordíthatnak, amint megszavazzák a javaslatot, majd további 100 Mrd dollárról az elnök kongresszusi jóváhagyás nélkül is bármikor lehívhatna;...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés