Előfizetői tartalom

Meredek emelkedésbe kezdtek az európai piacok

Portfolio
Emelkedést mutatnak az európai tőzsdék a hétvégén érkezett kedvező hírek hatására, bár ezek egy részét már cáfolták is az érintett felek. A DAX 2,8 %-os, a francia CAC 3,4 %-os emelkedést mutat, a londoni FTSE 2,2 %-al került feljebb. Merkel és Sarkozy bejelentette a szuper eurózóna létrehozását és készületek folynak az olasz mentőcsomagot illetően. Körvonalazódik az EFSF tűzereje, bár a korábban bejelentettnél kisebb lesz a tőkeáttétel, mégis csökkenti a bizonytalanságot a piacon, ráadásul Belgiumban elfogadták a 2010-es költségvetést.

Pozitív hangulatot kölcsönzött az EFSE védőháló, amely a vártnál komolyabb segítséget nyújthat a dél-európai országoknak. Angela Merkel német kancellár és Nicolas Sarkozy francia államfő a háttérben sokkal drasztikusabb eszközöket terveznek az eurózóna adósságválságának leküzdésére. Ilyen például egy teljesen új Stabilitási Egyezmény. Azóta a hírt már megcáfolták.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés