Előfizetői tartalom

Vége lehet a káosznak? Tényleg búcsút inthetünk a készpénzes fizetésnek?

Portfolio
Megjelent a Portfolio Business Podcast legújabb adása, melyben az elektronikus fizetési megoldásokról volt szó. Az ilyen módszerek terjedésében 2014 körül nagy ugrást jelentett az érintéses fizetés megjelenése, ahogy a 2017-ben elindult gazdaság-fehérítő intézkedések is, de az igazi fordulatot a koronavírus-járvány hozta el, ami szabályozói és vásárlói oldalról is megváltoztatta a fizetési szokásokat. Elég csak arra, a 2021. január 1-jén életbe lépő szabályozásra gondolni, mely szerint minden online pénztárgéppel rendelkező vállalkozásnak kötelező valamilyen elektronikus fizetési lehetőséget biztosítania. Vásárlói oldalról pedig a Covid-járvány hatására lett a korábbinál is népszerűbb az érintésmentes fizetés. Ezalatt már korántsem csak a bankkártyás fizetést kell érteni, hiszen rohamosan terjed a mobilfizetés, a QR-kódos fizetés és az azonnali átutalás is. Fabók György, az OTP Bank kártyaelfogadási területének értékesítési vezetője azt is elmondta a Portfolio Business Podcast új adásában, hogy vállalkozói oldalról milyen új megoldások jelentek meg, például hogy egy mobiltelefon hogyan helyettesítheti a megszokott POS-terminálokat.

Az adás meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe illesztett lejátszóban is: A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek, célja kizárólag a figyelem felkeltése. A beszélgetésben említett termékek és szolgáltatások részletes feltételeiről az ismert csatornákon keresztül tájékozódhatnak. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés