Az aranypiac átalakulása jól mutatja mekkora pénzügyi cunami vár a világra

Varga Szabolcs
Gombkötő Emma
Amíg korábban egyértelműen London volt az aranykereskedelem központja, addig mára jól látszik, ahogy Moszkva, India és Sanghaj egyre nagyobb szerepre törekszik és saját aranystandardokat dolgoznak ki – a London Bullion Market Association által kiadott Good Delivery standarddal összhangban – amelynek köszönhetően a BRICS-országok – és számos el nem kötelezett ország – nemesfémkereskedelme ezekre a tőzsdékre vándorolhat át, miközben egyre inkább megrendül a bizalom a különböző nemzeti devizákban, ami az arany jelentős felértékelődésével járhat. A Portfolio Business podcast új adásában a nemesfém kereskedelemmel foglalkozó Conclude Zrt. szakértői beszélnek az arany várható árfolyamáról, az átalakuló pénzügyi rendszerben várható szerepéről, és hogy miért nem auditálták a FED aranykészletét 70 éve.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is:

A cikk megjelenését a Goldtresort üzemeltető Conclude Zrt. támogatta, amely a 2023. november 30-ai Budapesti Nemesfémkonferencia szervezője.

Címlapkép forrása: Portfolio

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF