Negyven százalékos növekedés is jöhet az aranynál, ha ez a technikai alakzat bejön

Negyven százalékos növekedés is jöhet az aranynál, ha ez a technikai alakzat bejön

Több jel is arra mutat, hogy az arany árfolyamában jelentős emelkedés veheti hamarosan kezdetét, de miközben a befektetők többsége a dollár árfolyamát és a FED kamatpolitikáját figyeli, addig a nemesfémkereskedéssel foglalkozó Conclude Zrt. szakértői szerint számos olyan geopolitikai és rendszerkockázati veszély is fenyeget, amely miatt az elkövetkezendő években nem annyira az árfolyamnyereségen, mint inkább a vagyonmegőrzésen lesz a hangsúly.

Az aranypiac átalakulása jól mutatja mekkora pénzügyi cunami vár a világra

Az aranypiac átalakulása jól mutatja mekkora pénzügyi cunami vár a világra

Amíg korábban egyértelműen London volt az aranykereskedelem központja, addig mára jól látszik, ahogy Moszkva, India és Sanghaj egyre nagyobb szerepre törekszik és saját aranystandardokat dolgoznak ki – a London Bullion Market Association által kiadott Good Delivery standarddal összhangban – amelynek köszönhetően a BRICS-országok – és számos el nem kötelezett ország – nemesfémkereskedelme ezekre a tőzsdékre vándorolhat át, miközben egyre inkább megrendül a bizalom a különböző nemzeti devizákban, ami az arany jelentős felértékelődésével járhat. A Portfolio Business podcast új adásában a nemesfém kereskedelemmel foglalkozó Conclude Zrt. szakértői beszélnek az arany várható árfolyamáról, az átalakuló pénzügyi rendszerben várható szerepéről, és hogy miért nem auditálták a FED aranykészletét 70 éve.

Most jöhet az arany nagy ugrása, de az ETF-ek elveszthetik értéküket

Most jöhet az arany nagy ugrása, de az ETF-ek elveszthetik értéküket

Az arany hosszú távú grafikonján alakul egy markáns technikai alakzat, az un. „füles csésze”, ami azt mutatja, hogy nagy árfolyam emelkedés veheti hamarosan kezdetét, de Juhász Gergely a nemesfém kereskedelemmel foglalkozó Conclude Zrt. vezérigazgatója szerint a jelen helyzetben az arany vagyonmegőrzésben betöltött szerepe sokkal fontosabb, mint az árfolyam spekuláció. Juhász szerint sokan nem vesznek tudomást róla, hogy előszobájában vagyunk a pénzügyi rendszer egy olyan szintű átalakulásának, amelyben kulcsszerepet kaphat az arany. A szakember a Portfolio-nak adott interjúban arra is felhívta a figyelmet, hogy azok viszont könnyen megégethetik magukat, akik különböző aranyfedezetű értékpapíroktól (például ETF-ek) várják a vagyonbiztonságot a kézbe vehető, fizikai aranyrudak és érmék helyett.

Kiderült, ki a titokzatos vevő, aki aranyat halmoz fel

Kiderült, ki a titokzatos vevő, aki aranyat halmoz fel

Egy hónappal ezelőtt egy titokzatos vásárló mintegy 300 tonna aranyat vásárolt, ami nagyjából háromnegyede a harmadik negyedévben a központi bankok 399 tonnás rekord mennyiségű aranyvásárlásának. Mostanra egyre világosabbá válik, hogy ki lehetett ez a titokzatos szereplő - írja a ZeroHedge.

Még a részvényeknél is többet kereshettél, ha ide tetted a pénzed

Még a részvényeknél is többet kereshettél, ha ide tetted a pénzed

Ha eddig a részvényalapokra mondtuk azt, hogy ezzel a befektetéssel nem lehetett melléfogni tavaly, akkor ez hatványozottan igaz a legtöbb árupiaci alapra is. A nyersanyagpiacra befektető magyar alapok ugyanis tavaly 20% feletti hozammal büszkélkedhettek, sőt, 30-50% körüli hozamok is repkedtek, egyedül az aranyba fektető alapok gyengélkedtek. A legnagyobb árupiaci alap az OTP Föld Kincsei, amely a kategória kezelt vagyonának 62%-át adja.

Ha eddig nem tudtad, mivel lehetett sok pénzt keresni idén, most megmutatjuk

Ha eddig nem tudtad, mivel lehetett sok pénzt keresni idén, most megmutatjuk

Ha eddig a részvényalapokra mondtuk azt, hogy ezzel a befektetéssel nem lehetett melléfogni idén, akkor ez hatványozottan igaz egyes árupiaci alapokra is. A nyersanyagpiacra befektető magyar alapok ugyanis az év első felében 20% feletti hozammal büszkélkedhettek, egyedül az aranyba fektető alapok gyengélkedtek. A legnagyobb árupiaci alap az OTP Föld Kincsei, amely a kategória kezelt vagyonának 64%-át adja.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.