Ezek a férfiakra veszélyes daganatok tünetei (x)

PR cikk
Ismerje fel a nemspecifikus elváltozások jeleit!

Még mindig a daganatos betegségek jelentik a második leggyakoribb halálokot Magyarországon, de a férfiakat érintő rákbetegségek tüneteit időben felismerve a gyógyulás esélye is növekszik. A szomorú mutatókon csak akkor javíthatunk, ha rendszeresen járunk szűrésekre, és erre biztatjuk a szeretteinket is. A Budai Egészségközpontban minden év novemberében a férfiak egészsége kerül a főszerepbe, vegyen részt ön is a kedvezményes kivizsgálásokon.

Vizelési nehézségek

A férfiakat a fájdalmas vagy nehéz vizelés, illetve a gyakori vizelési inger zavarhatja. Ezek lehetnek banális betegségek tünetei, de utalhatnak daganatra is, éppen ezért fontos az alapos kivizsgálás. A prosztatarák elsősorban az idősödő férfiak betegsége, de 45 éves kortól már ajánlott a rendszeres szűrővizsgálat. A fentieken túl prosztatarák tünete lehet a gyenge vizeletáram és a vizelés során tapasztalt égő érzés.

Merevedési zavarok

A legújabb vizsgálatok szerint legtöbbször testi és lelki okok egyszerre állnak a merevedési zavarok hátterében. Kivizsgálása azért is fontos, mert ha nem is túl gyakran, de komoly betegségek jele is lehet. Utalhat cukorbetegségre, magas vérnyomásra, sclerosis multiplexre, de a prosztata különböző megbetegedései, így a prosztatarák is okozhat potenciaproblémát.

Csomók, duzzanatok a herén

A hererák a prosztatával ellentétben inkább a fiatal férfiakat érintő betegség, már huszonéves korban jelentkezhet. Sajnos nem okoz jellegzetes, könnyen felismerhető tüneteket korai stádiumban, első jele általában a csomó vagy csomók a herékben. Ezenkívül hererákra utalhat még a herék fájdalmassá válása, méretük megváltozása, a herezacskó duzzanata, esetleg az ágyékba sugárzó fájdalom. Ugyanilyen tünetei lehetnek jóval ártalmatlanabb vírusos vagy bakteriális fertőzéseknek is, de nagyon fontos, hogy időben orvoshoz forduljunk, hogy a daganatos betegséget kizárhassák.

Emésztési zavarok és hirtelen fogyás

Ha valakinek ok nélkül, tehát életmódváltás, diéta vagy hirtelen megnövelt mozgásmennyiség nélkül csökkenni kezd a súlya, az szintén utalhat különböző daganatos betegségekre. A súlyvesztés lehet akár a gyomor-, a hasnyálmirigy vagy vastagbéldaganat tünete, de utalhat akár prosztata- vagy hólyagrákra is. A viszonylag rövid idő alatt bekövetkező súlyvesztést éppen ezért mindig komolyan kell venni. Ha a székelés fájdalommal jár, ha a végbél környéke viszket, ég, szintén hamar szakembert kell keresni. Ezek a tünetek ugyan jelezhetnek egyszerű aranyeret, ahogy az emésztési zavarok is utalhatnak gyulladásos bélbetegségre, irritábilis bél szindrómára vagy gyomorhurutra is, de a daganatos betegséget mielőbb ki kell zárni.

A Budai Egészségközpontban a férfi egészségtudatosság jegyében számos vizsgálatra 20% kedvezményt biztosítunk november 2. és 30. között. Tegyen Ön is egészsége megőrzéséért, és vegyen részt vizsgálatainkon!

(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF