Szerinted hol jut egy lakosra a legtöbb építész?
Short

Fiatalok mutathatják meg, mit építenének az egykori józsefvárosi pályaudvar helyére

Portfolio
Hallgatóknak, illetve pályakezdőknek írt ki ingatlanfejlesztési pályázatot az Ingatlanfejlesztési Kerekasztal (IFK). A minimum 3 fős csoportoktól három témakörben várnak projektmunkákat november 5-ig.

A szakmmai mentorok segítségével elkészített pályázat három témaköt köré összpontosul:

  1. Volt Józsefvárosi Pályaudvar területére városfejlesztési és beépítési koncepcióterv: Egy 77 hektáros terület megújulásának előkészítése, a terület infrastruktúrájának megtervezése, új hasznosítási lehetőségek vizsgálata, tervezése. Mindehhez figyelembe véve az időközben a területen megvalósított új beruházásokat, és a tervezett állami és fővárosi fejlesztéseket. A pályaudvar 2005 óta nem üzemel, míg a MÁV járműjavítót 2009-ben zárták be.
  2. Ideiglenes tartózkodásra alkalmas város létesítése: Természeti katasztrófa, járvány esetén elképzelhető, hogy nagyobb létszámú lakosság ideiglenes elhelyezését kell megoldani. Egy mintegy 60 ha-os szigetszentmiklósi területen 4-5 ezer fő részére élhető, és működő környezetet kell úgy kialakítani, hogy akár fél-egyéves tartózkodásra is alkalmas legyen egy-egy alkalommal a terület.
  3. Modern iroda vagy lakóépület és környezete a COVID után: Gondolkodásunk alapvetően megváltozott a járvány hatására, más elvárásaink vannak a közösségi terekkel kapcsolatban, még nagyobb a szerepe a higiéniának. A feladat olyan megoldások bemutatása, melyekkel meg lehet óvni magunkat és környezetünket a járványok terjedésétől a hétköznapok során. A fejlesztési terület a XI. kerületben, jól megközelíthető helyen, meglévő lakóterületek között található, kilátással a budai hegyekre.
Szeptemberben újabb részletek derülnek ki a kormány fiataloknak szóló, megfizethető lakásprogramjáról.
Kína
koronavírus orosz járvány vakcina
bull bear
koronavirus, mikroszkop
Népszerű