szingapur
Short

Sehová sem közlekedő járatokat indítanak légitársaságok és vannak, akik fizetnek is ezért

Portfolio
Izgalmas folyamatokat indított el a koronavírus az egész világban, nem kivétel ez alól a légiközlekedés sem. Médiaértesülések szerint a Singapore Airlines egy új úticéllal bővítené a kínálatát hamarosan: indulhatnak a Szingapúr-Szingapúr járatok. És nem ők lennének az első légitársaság Ázsiában, akik sétarepüléseket kezdenek helyben kínálni többszáz fős repülőikkel.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A járatok, amelyek Szingapúr Changi repülőteréről szállnak majd fel és ugyanitt szállnak is le, a jövő hónapban indulhatnak a Straits Times értesülései. A légitársaság nem erősítette meg a járatok indulását, mindenesetre lenne benne logika és nem ez lenne az elő eset „sehová sem közlekedő” járatra – írja a CNBC.

Az ilyen járatok, ha megfelelő kereslet van rá, segíthetnek valamelyest ellensúlyozni a járvány miatti hatalmas veszteségeket, miközben a fogyasztók is jól járnak, ugyanis a pár órára elhagyhatják a városállamot, amire az utazási korlátozások miatt egyébként nem igazán van lehetőségük. (Az 5,7 millió lakosú Szingapúr márciusban lezárta a határait, azóta a lakosság gyakorlatilag nem utazhat.) És valószínűleg nem is lenne rossz élmény, a szingapúri légitársaságot rendszerint beválasztják a világ legjobb légitársaságai közé, a mozival és saját botanikus kerttel ellátott szingapúri Changi repülőtér pedig évek óta elhozza a „világ legjobb repülőtere”-díjat.

Augusztusban a japán All Nippon Airways indított hasonló, 90 perces járatot egy Airbus A380-as repülőgéppel. A tajvani Eva Air egy városnéző járatot indított múlt hónapban, a 2 óra 45 perces sétarepülés alatt az utasok felülről csodálhatják Tajvant és a japán Ryukyu szigeteket. A China Airlines két járatot indított augusztusban, ami Taipeiben szállt fel és ott is landolt. A Royal Brunei Airlines pedig 85 perces „Dine & Fly” utakat kínál, Brunei és Borneo felett. Pilótáktól származó információk szerint erre a járatra az első 48 órában elfogytak a jegyek és még több százan regisztráltak a következő utakra.

Címlapkép: Getty Images

maszkos piac
ralph lauren getty editorial
koronavírus járvány sejt
london nagy britannia city
natanz atomlétesítmény irán
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.
Infostart.hu