Bitcoin
Short

Dobsz egy hátast, ha megtudod, mennyibe kerül átutalni 1,2 milliárd dollárnyi bitcoint

Portfolio
Egy „bitcoinbálna” átutalt egy Xapo-tárcából 1,2 milliárd dollárnyi bitcoint két ismeretlen tárcába. A tranzakció költsége mindössze 3,54 dollár volt – egy Starbucks-kávé ára. Egy nagybankkal ennyi pénzt átutalni több év és nagyjából százezer dollár lenne.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A Decrypt számol be az átutalásokról; azt írják, hogy egy Xapo-tárcából 88856 bitcoint utaltak át ma reggel két másik, ismeretlen tárcába. Ez az összeg mostani árfolyamon körülbelül 1,21 milliárd dollárt ér. Az átutalást a „Whale Alert” szúrta ki, egy olyan Twitter-oldal, amely nagy összegű bitcoin-mozgásokat figyel és tesz közzé.

A Xapo felhasználói gyakran utalnak át jelentős összegeket más számlákra, az is lehet, hogy most maga az üzemeltető mozgatott egy nagyobb bitcoin-csomagot egy cold wallettbe, de az is lehet, hogy egy magánszemély fektette át pénzét valamilyen diverzifikációs célt szolgáló eszközbe.

Az átutalás egyébként már csak azért is érdekes, mert normál banki csatornákon magánszemélyként gyakorlatilag lehetetlen ilyen átutalásokat végezni. A Decrypt ismerteti, hogy az egyik legnagyobb amerikai bank, a JP Morganhez tartozó Chase maximum 250 ezer dollárt enged naponta átutalni, így egy ilyen átutalás teljesítése 13 évbe telne, a tranzakció teljes költsége pedig meghaladná a 117 ezer dollárt még belföldi utalás esetén is.

vagyoni kulonbsegek szegeny gazdag lakas
vetovita brusszel zaszlo unios koltsegvetes 201130
Orban Viktor jogallamisag eu penz koltsegvetes 201014
donald trump joe biden amerikai elnökválasztás 2020
Orban Viktor MR1 Kossuth Radio interju cimlapkep 20200731
bürokrácia
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.
Infostart.hu