Előfizetői tartalom

Íme a világ leghosszabb strandjai

Portfolio
Beköszöntött a nyár és vele együtt a strandszezon. Magyarországon ez főleg a nagyobb tavaink forgalmán látszik, melyek strandjait ellepik ilyenkor a pihenni vágyók. Míg azonban nálunk a strandok többsége - legyen az fizetős vagy szabad - legfeljebb néhány száz méter hosszú, addig vannak országok, ahol egyes tengerparti szakaszok több tíz, vagy akár száz kilométer hosszú strandokból állnak. Nézzük, hol vannak a világ leghosszabb strandjai!

A Ranking Royals az alábbi ábrán mutatta be, hol találhatók, és milyen hosszúak a világ leghosszabb strandjai. Ezek mögött nemcsak a hazai tóparti strandok, de Európa legtöbb tengerparti strandja is eltörpül. A rekorder ugyanis egy olyan egybefüggő partszakasz Brazíliában, melynek hossza eléri a 150 mérföldet, azaz több mint 240 kilométer hosszú. Ezt egy ausztrál partszakasz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés