Beperelt egy papot a tőzsdefelügyelet, mert le akarta beszélni egy részvény árfolyamát

2018. szeptember 13. 10:16    
nyomtatás
 
A 42 éves görög ortodox papot és hedge fund menedzsert, Emmanuel Lemelsont azzal vádolja az amerikai tőzsdefelügyelet, hogy szándékosan írt több, az árfolyam lebeszélésére játszó elemzést is egy amerikai biotech cégről, mivel alapjában olyan pozíciókat vett fel, amelyekből az árfolyamesés következtében profitál ("magyarul" shortolta a részvényt).

Lemelson a Ligand Pharmaceuticals céggel kapcsolatban jelentetett meg valótlan információkat és írásokat olyan olvasottabb amerikai oldalakon, mint a Seeking Alpha. A felügyelet a részvényárfolyam manipulációjával vádolja most Lemelsont és cégét, a Lemelson Capital Managementet.

A vád szerint az ortodox pap 2014 májusában vette fel a short pozíciókat a cég részvényeire, ezt követően kezdett el megjelentetni valótlan írásokat. Októberre a biotech cég árfolyama 34%-kal esett vissza, ezen a pap és egyben befektetési "szakember" 1,3 millió dollárt keresett az általa kezelt alapnak.

Akiben esetleg felvetődne a kérdés, hogyan lehet, hogy egy pap a hivatása mellett hedge fundot kezelget másodállásban, annak a válasz, hogy a görög ortodox egyház papjainak a házasság mellett az is engedett,hogy a vallási kötelezettségei és munkája mellett másik állásban is dolgozzon.

(Bloomberg)

Címlapkép: AFP/Jakovos Hatzistavrou

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

Fórum


2018.09.21 21:26

Az ész megáll: Hitler és Lenin küzd a polgármesteri posztért egy perui településen

Egy Hitler és egy Lenin keresztnevű férfi küzd a polgármesteri székért Yungar perui településen az október 7-i helyhatósági választásokon. A náci diktátor nevét viselő jelölt, Hitler Alba Sánchez elmondta... 
2018.09.21 19:12

Érdekes ösztönzési módszert talált ki egy vezető a dolgozóinak: legyőzik a piacot vagy elveszi a fizetésük egy részét

Az AllianceBernstein korábbi vezére, Peter Kraus az új cégében a szerint fizeti a portfóliómenedzserek bérét (ami teljes egészében teljesítmény-alapú), hogy azok képesek-e túlszárnyalni a piac teljesítményét... 
   
Jön a többi...
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír
Prémium