Előfizetői tartalom

5 mrd eurót "spórol"-hatnak a tagjelöltek egy későbbi csatlakozással

Portfolio
Néhány hónapot késhet az EU csatlakozás a Reuters információi szerint. A 10 tagjelölt állam az EU külügyminisztereinek várható javaslata szerint csak 2004 május vagy június 1-jén nyerheti el a tagságot. A késedelem komolyabb aggodalomra nem ad okot, ugyanis ígéret hangzott el, hogy az Európai Parlament-i választásokon az új tagok 2004-ben részt vehetnek.

A csatlakozás céldátuma jellemzően 2004. január 1. volt a tagjelölt országok részéről. Ha az idei decemberi koppenhágai csúcson sikerül pontot tenni a csatlakozási tárgyalásokra, a fejezetek összessége lezárul, akkor csak a ratifikációs procedúra marad a leendő tagokra. Az EU részéről a felvetést azzal indokolták, hogy a pár hónap "haladék"-kal kényelmesen végigvihető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés