Előfizetői tartalom

Áldott Zoltán: kialakult erőviszonyok, fókuszban a profitabilitás (MOL)

Portfolio
Áldott Zoltán, a MOL stratégiai igazgatója szerint a régió olajiparában megközelítőleg kialakultak az erőviszonyok, négy nagyságrendileg azonos súlyú szereplő küzd egymással: MOL, OMV, PKN és Lukoil. A szegmensben a következő években az lesz a meghatározó, hogy az egyes cégcsoportok hogyan tudják eddig megszerzett pozícióikat a leghatékonyabban üzemeltetni - írja a Világgazdaság.

Olyan jelentősebb privatizáció, mely gyökeresen meg tudná változtatni a régión belüli erőviszonyokat az olajiparban már nem lesz. A Petrom tranzakciót Áldott szerint az OMV minden bizonnyal sikeresen lezárja. A közeljövőben néhány kisebb cég még értékesítésre kerül, melyből a MOL-t a szerbiai NIS (a Beopetrollal szemben finomítói kapacitással is rendelkezik) érdekli....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés