Előfizetői tartalom

Kártérítési összeg megítélése az Eva. tv. szempontjából

Portfolio
Az egyszerűsített vállalkozói adóról szóló 2002. évi XLIII. törvény (a to-vábbiakban: Eva tv.) 6. §-a határozza meg a bevétel, nem bevétel fogalmát. E §-ban nem található olyan rendelkezés, amely szerint a (vagyon)biztosítás alapján kapott vagyoni érték ne minősülne bevételnek az Eva tv. hatálya alá bejelentkezett társaság esetében - tette közzé az APEH.

A számviteli törvény hatálya alá tartozó vállalkozás esetében a számvitel szabályai szerint a kártérítésként kapott biztosítási összeg a vállalkozás bevételének minősül. A számviteli törvény hatálya alá nem tartozó társaság esetében pedig bevétel a társaság által vál-lalkozási (gazdasági) tevékenységével összefüggésben, vagy arra tekintettel bármely jogcímen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés