Előfizetői tartalom

Almunia: "Megvédjük stabilitási paktum rendelkezéseit" - melyek a konkrét javaslatok a stabilitási paktum módosítására?

Portfolio
Romano Prodi, az Európai Bizottság elnöke és Joaqiun Almunia, a Gazdasági és Monetáris Bizottságának elnöke ma nyújtotta be javaslatait arra vonatkozóan, hogy hogyan lehetne a Stabilitási és Növekedési Egyezmény (SNE) rendelkezéseinek rugalmasabbá tenni. A javaslatok nem a jól ismert 3, illetve 60%-os küszöb eltörlésére, hanem a gazdasági ésszerűség fokozottabb figyelembe vételére irányulnak a megmaradó szabályok betartásának elbírálásánál.

A konkrét (körvonalaikban már ismert) javaslatok.... Romano Prodi szerint a most benyújtott javaslatok - melyek már mintegy két éve érlelődnek és folyamatosan a viták középpontjában vannak - javíthatják a gazdaságpolitikai koordinációt, és különösen a pénzügyi fegyelmet az egyes országokban. A célkitűzések egy jobb szinergiát eredményezhetnek a növekedés a pénzügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés