Előfizetői tartalom

G-7: több olaj és takarékoskodás kell, IMF-Világbank: csak óvatosan az adósság-elengedéssel

Portfolio
Múlt hét szombaton került sor a legfejlettebb 7 ipari országot tömörítő G-7-ek pénzügyminisztereinek tanácskozására, melyen a résztvevők kinyilvánították, hogy a kőolaj ára magas és ez kockázatot jelent a világgazdaság fejlődésére. A közlemény ugyanakkor pozitívumként említi, hogy a globális gazdasági növekedés erős és a jövő évi kilátások továbbra is jók, bár az egyensúlytalanságra utaló jelek továbbra sem csökkentek. Az IMF és Világbank szintén múlt hét végi ülésén a fő kérdéskör a legszegényebb és súlyosan eladósodott fejlődő országok adósságának elengedése, illetve annak ütemezése volt. A reményekkel ellentétben konkrét előremutató javaslatok ezúttal sem kaptak többséget.

Több olaj kell, de a takarékoskodás is előremutat. A világ legfejlettebb országait tömörítő G7 csoport szombati ülésén olyan kéréssel fordult a nagy kőolaj-kitermelő országok felé, hogy azok fokozzák a kitermelést az árak letörése érdekében, mivel a tanácskozás résztvevői szerint az olajár jelenlegi szintje veszélyeztetheti a világgazdasági fejlődést. A kínálati...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés