Előfizetői tartalom

Később kapják vissza az ÁFÁ-t a vállalatok

Portfolio
Komoly gondot okoz a PM-nek az ÁFA bevételek kiesése, ezért fokozott ellenőrzést ígért azon cégekkel szemben, melyek EU beli kereskedelmet is folytatnak, és ÁFA visszaigénylésük van. A visszautalást az APEH csak akkor teljesíti, ha az uniós partner ország adatot szolgáltatott a magyar adóhivatalnak, azaz csak a jövő esztendőben.

A PM közleménye szerint az októberi ÁFA bevallások esetében alkalmaznák először a szigorúbb ellenőrzést, a Magyar Hírlap információi szerint azonban ez már november elején megindulna. Ennek következtében azokra a szeptemberi bevallásokra is vonatkozik majd, melyekben legalább 500,000 Ft visszaigénylése szerepel, hiszen ezeket elméletileg 45 napon belül kellene visszautalnia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés