Előfizetői tartalom

Mit várunk az eurótól?

Portfolio
Az Európai Bizottság megbízásából készített felmérés szerint az EU új tagországainak polgárai megosztottak az euró megítélésével kapcsolatban. A magyarok azok közé tartoznak, akik várják az eurót és helyzetük javulását remélik a közös pénztől - írja az euro.hu. A mai napon Járai Zsigmond eg Veszprémben tartott konferencián újból megerősítette, hogy még elérhető a közös európai fizetőeszköz 2010-es bevezetése, de ehhez szigorú, következetes költségvetési politikára van szükség.

Az EOS Gallup az új tagországok euróbevezetéssel kapcsolatos várakozásairól készített szeptemberben felmérést, mely szerint a május óta EU-tag tizek polgárainak csupán 50 százalékát érdekli egyáltalán az euró bevezetésének kérdése: a ciprusiakat foglalkoztatja legjobban ez a téma (72 százalék), második helyen a magyarok állnak (68 százalék), míg a letteket hozza lázba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés