Előfizetői tartalom

Tovább nőhet a devizaadósság aránya jövőre, 30%-kal csökkenő nettó finanszírozási igény

Portfolio
A mai napon ismertette az ÁKK a 2005. évi finanszírozási tervet. A nettó finanszírozási igény 2005-ben 796.8 mrd Ft lesz, ami közel 400 mrd Ft-tal kisebb mint idénre várható. A nettó forintpiaci kibocsátás várhatóan 426 mrd Ft-ot tehet ki, a nettó deviza kibocsátás 2.1 mrd euró. Tovább nő a hosszabb kötvények szerepe a nettó finanszírozásban, az ÁKK továbbra is jellemzően ragaszkodik a fix kamatozású eszközök dominanciájához. Az ÁKK a forintadósság durációját az idei 2.22 évről jövőre 2.42 évre kívánja növelni. A bruttó államadósság aránya továbbra is a GDP 60%-a alatt marad.

Adósságkezelési stratégia - benchmarkok. Az ÁKK tájékoztatása szerint a jelenleg hatályos alapelvekhez képest módosított stratégia kerül megvalósításra a jövő évi adósságkezelésben. Az adósságkezelés 6 alapvető teljesítménymutatót tűzött ki: a forint-deviza arányra vonatkozó benchmark a forint adósság fix-változó összetételére vonatkozó benchmark ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés