Előfizetői tartalom

Már Merkel is egy új többsebességes EU-ról beszél

Portfolio
A március 25-i római nyilatkozat elfogadásának közeledtével az utóbbi napokban megszaporodtak azok a politikai állásfoglalások, amelyek két- vagy többsebességes formában képzelik el az Európai Unió jövőjét. A minapi máltai EU-csúcs után a német kancellár és a francia elnök is elég nyíltan beszélt erről, de még szókimondóbb volt a luxemburgi külügyminiszter, aki ennek veszélyeire is felhívta a figyelmet - foglalja össze a friss fejleményeket a BruxInfó.

Egyre többen feszegetik a kérdéstBár a két- vagy többsebességű Európai Unió már jó ideje realitás (elég csak az euróra, Schengenre vagy az európai szabadalomra gondolni), befolyásos nyugat-európai politikusok mostanában mintha másféle kétsebességes unió lehetőségéről értekeznének - mutat rá a brüsszeli lap. Az elmúlt napokban többek között Angela Merkel német kancellár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés