Másfél hónappal kinyújtották a ma bezárni tervezett EU-s pályázatot

Portfolio
Ma délben bezárták volna a „Munkaerőpiaci alkalmazkodóképesség fejlesztését célzó tematikus projektek” című, GINOP-5.3.5-18 kódszámú) felhívást, de reggel azt közölték a hivatalos pályázati oldalon, hogy ezt április 15-én délre elnyújtották.

A 2018. október 18-tól nyitva lévő pályázaton 10-50 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek el a jogosult indulók. A támogatási adatbázis szerint 191 támogatási kérelmet nyújtottak már be 8,27 milliárd forint összegben, ezekből egyelőre 60-at hagytak jóvá 2,56 milliárd forint összegben,

így tehát a 4 milliárd forintos keretből maradt még valamennyit és ezt igyekeznek most feltölteni a másfél hónappal kinyújtott beadási határidővel.

A pályázat kiírói egyébként azt tervezték, hogy a támogatott támogatási kérelmek várható száma: 110 - 400 db között lesz, így tehát még legalább több tucatnyi nyertes várható a kiíráson.

A felhívás célja a szociális partnerek társadalmi és munkaerőpiaci szerepvállalásának erősítése, képviseleti erejének növelése, kapacitásaik fejlesztése és olyan tevékenységek megvalósításának támogatása, melyek hatékonyan hozzájárulnak a munkavállalók és a munkáltatók, vállalkozások munkaerőpiaci alkalmazkodóképességének fejlesztéséhez, társadalmi felelősségvállalásuk erősítéséhez és szolgáltató szerepének növeléséhez.

A felhívás keretében a szociális partnerek egy általuk képviselt nemzetgazdasági ágban/ ágazatban/alágazatban/szakágazatban (a továbbiakban együtt: ágazatban) az ágazathoz, vagy egy adott munkavállalói csoporthoz szorosan kapcsolódó, aktuális munkaerőpiaci kihívás kezeléséhez járulhatnak hozzá tematikus/ágazati projektjük megvalósításával. A projektek keretében olyan témák feldolgozására kerülhet sor, amelyek hosszútávon javítják a foglalkoztathatóságot, alkalmazkodóképességet, termelékenységet és a versenyképességet.

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF