Előfizetői tartalom

Újabb példátlan csomaggal állt elő Brüsszel, és ezzel ellőtte az összes puskaporát

Portfolio
Egy jövendőbeli európai munkanélküliségi viszontbiztosítási rendszer előfutárának tekinthető az a 100 milliárd eurós munkahelyvédelmi alap, amelyet csütörtökön jelentett be az Európai Bizottság és két másik intézkedéssel lényegében az is kijelenthető, hogy minden puskaporát ellőtte a testület a 2014-2020-as uniós büdzséből, amivel segíthetné a tagállamokat a koronavírus válság elleni küzdelemben – írja összefoglalójában a Bruxinfo. Az egyik szerint a még nem elköltött kohéziós politikai források felhasználásánál teljes szabadkezet adnának a kormányoknak, és közben a tagállamok egészségügyi védekezését segítő 3 milliárd eurós szükséghelyzeti támogató eszközt is létrehoznak.
Hol tartunk? Újabb, pénzügyi vonatkozásokat is tartalmazó javaslatokat jelentett be csütörtökön az Európai Bizottság, amelyek enyhíthetik a tagállamok gazdasági és szociális terheit a koronavírus-járvány és annak következményeinek kezelésében. Az új intézkedésekkel együtt Ursula von der Leyen, bizottsági elnök szerint a koronavírus-járvány miatt mobilizált források...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái