Előfizetői tartalom

Nagy döntések a kormánytól: jócskán belenyúlt az EU-pályázatokba a koronavírus miatt

Portfolio
Megemelt támogatási előlegek, meghosszabbított forrásfelhasználási határidők, gyorsabban kiírható pályázatok és megváltoztatott állami támogatási szabályok – ezek derülnek ki abból a két kormányrendeletből, amelyek nagypénteken este jelentek meg a Magyar Közlönyben, és ma, azaz április 11-én nagyszombaton már hatályba is léptek. Ezek nagy része a veszélyhelyzet vége után 15 napig maradnak hatályban és a folyamatban lévő ügyekre is alkalmazni kell. A friss változások egyébként már a kormány közelmúltbeli jelzéseiből, illetve EU-s döntésekből ismertek voltak, mégis érdemes a megjelent jogszabályok alapján is áttekinteni, hogy pontosan melyek is a változások, mert ez sokezer EU-s pályázó életére gyakorol alapvető hatást.

Mik a főbb döntések? Perényi Zsigmond, az Innovációs és Technológiai minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára március 30-án már bejelentett egy 20 pontból álló intézkedéscsomagot, amellyel a fejlesztéspolitikai intézményrendszer reagált a koronavírus válság miatt fellépő EU-pályázati kihívásokra. Most ezek a jelzések jelentek meg jogszabály...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés