Előfizetői tartalom

Felfedte az Európai Tanács elnöke, mivel fenyegette meg Orbán Viktort és a többi vezetőt

Portfolio
Egy-másfél órákat „aludt”, bevetette a teraszdiplomácia minden eszközét, köztük egy frissen kapott asztalt és egy kőkeményen hangzó fenyegetést is Charles Michel, az állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanács elnöke, hogy össze tudja hozni a minapi EU-csúcson a történelmi jelentőségű megállapodást a 2021-2027-es költségvetésről és a helyreállítási alapról – fedte fel maga az elnök a Politicónak. Elárulta azt a kilenc trükköt, vagy inkább pszichológiai elemekkel masszívan átitatott tárgyalástechnikát is, ami elvezetett a sikerhez és bevallotta azt is, hogy csak viccelt azzal, amivel az EU-csúcs kezdetén tényleg megfenyegette az állami vezetőket.

A teraszdiplomácia és fontos kelléke Michel szerint a következő években majd úgy fognak emlékezni az ezen a héten kedd hajnalra összejött megállapodásra, mint ami tényleg történelmi jelentőségű az uniós integráció folyamatában. Mi is ugyanezt a szót használtuk, amikor összefoglaltuk a főbb eredményeket, hiszen például először állapodott meg közös adósság vállalásáról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés