Előfizetői tartalom

EU-pénzes csalások Magyarországon: reagált a Legfőbb Ügyészség az OLAF számaira

Portfolio
Ugyanazt a kedvező színben feltűnő eredményt, az uniós átlagot meghaladó vádemelési arányt emelte ki pénteki közleményében a Legfőbb Ügyészség, amit az EU Csalás Elleni Hivatala (OLAF) is érzékeltetett a minapi éves jelentésében. Emellett a Legfőbb Ügyészség arra is emlékeztetett, hogy az elmúlt években egyre kevesebb problémás uniós pénzes ügyben fordul hozzájuk igazságügyi ajánlással az OLAF, amelyek közül egyre több esetén már egyébként is zajlik itthon nyomozás.

Amint tegnap megírtuk: közzétette 2019-es éves jelentését az OLAF, amelyben a 2015-2019 közötti időszakra vonatkozóan mutatja be táblázatokkal, hogy menyire kiugró az összes tagállam közül Magyarország kapcsán az EU-pénzeknél, illetve az áfa- és vámbevételeknél az a pénzügyi büntetési arány, amire az általa vizsgált ügyekben javaslatot tett. Emellett azt is jelezte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés