Előfizetői tartalom

Hogy helyezkedhet Magyarország jól a változó Európában?

Szabó S. László, szaboconsult.eu
Európa nem csendes, „Brüsszel” újra lendületbe jött: a lezártság elmúltával új és új kezdeményezéseket indít el az Európai Bizottság. Elővesznek régóta égető kérdéseket, de új frontokat is nyitnak. Ebben a hullámzásban erős szemű, távolra látó kormányos kell, az Unió felépítése azonban azt is lehetővé teszi, hogy a hullámok irányát is befolyásoljuk. Európa-elemző vendégszerzőnk, Szabó S. László, ezeket a lehetőségeket boncolgatja.

Az Európai Unióról Magyarországon mostanában szinte csak a költségvetés és a gazdasági élénkítő csomag összefüggésében hallani, pedig előtte már-már a „Nyugat” szimbólumává vált. Nos, ennél sokkal több forog kockán: gazdaságunk ezer szállal kötődik a többi tagállaméhoz, és az unió intézkedései, az együttműködés alakulása a kapott, nem kevés, pénznél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés