Előfizetői tartalom

Túlélő üzemmódba kapcsolt az EU a járvány miatt: alig lesz személyes találkozó Brüsszelben

Portfolio
Mivel Belgiumban és Németországban is erős a koronavírus-járvány második hulláma, ezért az EU soros elnökségét vivő németek úgy döntöttek, hogy csak az unió működőképességének fenntartása szempontjából elengedhetetlenül fontos témákról és a járványkezelés koordinálásáról lesznek ezentúl személyes találkozók, így a legtöbb eseményt online, videókonferencián rendezik meg – közölte a német soros elnökség szóvivője.

A Politico által megszólaltatott uniós diplomata értékelése szerint mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy novemberben a miniszteri találkozók (Tanács) legtöbbjét, vagy akár az összeset is videókonferencián tartják majd. Így tehát nem kell Brüsszelbe, vagy Luxembourgba repülnie a tagállami szakminisztereknek és delegációjuknak sem, mint ahogy azt a közelmúltban a külügy-...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés