brusszel europai unio
Uniós források

Túlélő üzemmódba kapcsolt az EU a járvány miatt: alig lesz személyes találkozó Brüsszelben

Portfolio
Mivel Belgiumban és Németországban is erős a koronavírus-járvány második hulláma, ezért az EU soros elnökségét vivő németek úgy döntöttek, hogy csak az unió működőképességének fenntartása szempontjából elengedhetetlenül fontos témákról és a járványkezelés koordinálásáról lesznek ezentúl személyes találkozók, így a legtöbb eseményt online, videókonferencián rendezik meg – közölte a német soros elnökség szóvivője.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A Politico által megszólaltatott uniós diplomata értékelése szerint mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy novemberben a miniszteri találkozók (Tanács) legtöbbjét, vagy akár az összeset is videókonferencián tartják majd. Így tehát nem kell Brüsszelbe, vagy Luxembourgba repülnie a tagállami szakminisztereknek és delegációjuknak sem, mint ahogy azt a közelmúltban a külügy-, igazságügyi és agrárminiszterek tették. Éppen utóbbi, maratonira sikeredett ülésen született meg a Közös Agrárpolitika reformjáról szóló tanácsi megállapodás, amire ár pár napra az EP is elfogadta a saját álláspontját, így kezdődhetnek az intézményközi egyeztetések:

Arról, hogy abszolút minimumra csökkentik a brüsszeli meetingek számát, és csak az EU működő képességének fenntartására, illetve a járványkezelés koordinálására koncentrálnak a tagállamok, a hétfői találkozón a tagállamok uniós diplomatái is egyet értettek. Eszerint a német soros elnökség legfontosabb célkitűzése most az, hogy a 2021-2027-es uniós költségvetés és helyreállítási alap intézményközi egyeztetéseit a lehető leghamarabb sikeresen lezárja, hogy az EU minél hamarabb elkezdhesse kifizetni a pénzeket ezekből a nagy kasszákból a járvány második hullámával egyébként is bajlódó tagállamoknak.

Amint megírtuk: még ha két héten belül sikerülne is lezárni minden vitát a büdzsé körül, akkor sem lenne lehetséges az, hogy január elsején mindkét kassza jogilag el tudjon indulni, mert a ratifikációs folyamat is időt vesz igénybe.

Címlapkép forrása: Getty Images

Készülhet a tömeg: felújítják nyáron a 4-6-os villamos pályáját
vakcina1234
koronavirus
antigén koronavírus gyorsteszt
strand tömeg víz balaton
MKB Fintechlab
terkep covid
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
vetovita brusszel zaszlo unios koltsegvetes 201130