napelem a háztetőn
Uniós források

Most siess, 3 nap múlva felfüggesztik a napelemes EU-s pályázatot!

Portfolio
Úgy tűnik, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium felőli közelmúltbeli közlemények megtették a hatásukat: egy utolsó roham indult a 0%-os uniós energiahatékonysági hitelért a vidéki Magyarországon és ennek jegyében ma reggel már arról jelent meg egy hivatalos közlemény, hogy túlfutott a regisztrált hitelkérelmek volumene a teljes pályázati keretösszegen, ezért 3 nap múlva, csütörtökön éjfélkor felfüggesztik a pályázatot.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

Szűkszavú közlemény jelent meg november 2-án a hivatalos uniós pályázati oldalon, amely arra figyelmeztet, hogy a központi régión kívüli térségnek szóló „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” című (GINOP-8.4.1/A-17 kódszámú) hitelprogram esetében a beérkezett hitelkérelmek forrásigénye meghaladta a rendelkezésre álló keretet. Ezért a közlemény felhívja a figyelmet arra, hogy

a hitelkérelmek befogadását jelen közlemény megjelenésétől számított harmadik napot követően ideiglenesen szüneteltetjük, támogatási kérelmet 2020. november 5. napján 24.00 óráig lehet benyújtani.

Ugyanennek a lakossági energiahatékonysági pályázatnak a Budapestre és Pest megyére szóló verziója (VEKOP-5.2.1-17) már tavaly októberben kimerült és némileg meglepő, hogy már most kimerült az ország többi részének szóló, korábban több lépésben végül 76 milliárd forintosra csökkentett keret is. Úgy tudjuk, hogy az utóbbi egy hónapban bő tízmilliárd forintos volumenben érkeztek be igénylések és emiatt ugrott fel a keretösszeg lefedettsége 100% fölé. Összességében pedig a vidéki régiókban mintegy 20 ezer támogatott projektről is szó lehet, hiszen már az őszi roham előtt is mintegy 17 ezer igénylést jóváhagytak (ezen felül értendő a központi régiónak szánt 12 milliárdos keret, abból mintegy 3 ezer hitelkérelmet hagytak korábban jóvá).

Szeptember végén elhangzott egy olyan minisztériumi jelzés, miszerint jövőre indulhat majd egy olyan támogatási konstrukció, ami 30-40%-os támogatást ígér, ami a napelemes beruházási döntések halasztása irányába mutatott. Aztán rá két hétre a tárca kiadott egy olyan közleményt, amely arra figyelmeztetett, hogy a most még elérhető napelemes pályázati konstrukcióban megmaradhat a szaldó elszámolás, de később már csak a bruttó elszámolás szerint lehet majd a hálózatra csatlakoztatni a lakossági kiserőműveket. A bejelentések komoly változás felé mutattak, így több cikket is írtunk, körbejárva a témát (itt és itt és itt), és

feltehetően ez utóbbi minisztériumi jelzés adott ismét lendületet ennek a GINPOP-os konstrukciónak, ami végül oda vezethetett, hogy mostanra már kimerült a keret.

A minap egyébként kiderült, hogy nem 30-40%-os támogatást tartalmazhat majd a jövőre induló új pályázat, hanem ilyen mértékű energiafelhasználás csökkenést célozhat meg (azaz 30-40%-nál nagyobb is lehet a támogatási intenzitás), de cserébe ennél már a bruttó elszámolással kell kalkulálnia a lakosságnak.

Címlapkép forrása: Getty Images

A JP Morgan is felülmúlta az elemzői várakozásokat
koronavirusholidayfairvirtual
Női elnöke lesz a Teslának Elon Musk helyett
plug in elektromos auto tamogatas
bull
boldog kereskedő trader befektető
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Felügyelő

Felügyelő
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Brexit_barnier_kereskedelmi_megállapodás