Előfizetői tartalom

Varga Mihály: akár egész jövő évben is elmaradhatnak az EU-pénzek

Portfolio
A jogállamisági és uniós költségvetési viták akár annyira elhúzódhatnak, hogy jövőre 500 milliárd forintnyi agrártámogatáson felül nem érkeznek Magyarországra EU-pénzek – vázolta egyik lehetséges forgatókönyvként a viták kifutását Varga Mihály a Világgazdaságnak. A pénzügyminiszter azonban hozzátette, hogy többféle forgatókönyvre készülnek egy 3 éves költségvetési terv keretében, így például arra is, hogy jövőre 2500 milliárd forintnyi uniós támogatás beérkezik az országba, és arra is, hogy akár harmadik járványhullám is kialakul, de jövő május-június körülre vázolja a fordulópontot a járványban, amikortól a remélhetőleg meginduló oltások már megteremthetik a lehetőségét a korlátozások enyhítésének és onnantól a gazdaság is elindulhat a kilábalás útján.

Az interjúban szó volt a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs által tegnap bejelentett 6 pontos intézkedéscsomagról, illetve azt emelte ki a testület vezetőjeként a pénzügyminiszter, hogy jó hatásfokkal dolgozik a testület, hiszen az előterjesztéseik több mint 80 százalékából jogszabály lett. Az interjú további fontos üzenetei saját kiemeléseinkkel: „A hét végén beruházási...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái