Előfizetői tartalom

Fontos jelzés Berlinből a vétóügyben: nem biztos, hogy az EU-csúcson tárgyalnak az ügyről

Portfolio
|
MTI
Nem biztos, hogy napirendre veszik a következő EU-csúcson a közösség új hétéves keretköltségvetése (MFF), a koronavírus-járvány utáni helyreállítási alap (NGEU) és az EU-s források felhasználását jogállami feltételekhez kapcsoló mechanizmus alkotta csomag ügyét - jelezte pénteken az Európai Unió Tanácsa soros elnöki tisztségét betöltő Németország kormánya.

Steffen Seibert kormányszóvivő (fenti képünkön jobbra) berlini tájékoztatóján Angela Merkel kancellár következő heti hivatalos programját ismertetve elmondta, hogy december 10-én kezdődik az uniós tagországok állam-, illetve kormányfőit összefogó Európai Tanács értekezlete, amelyen elsőként a járványhelyzetet tekintik át, majd egy új EU-s klímavédelmi célkitűzésről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés