Előfizetői tartalom

Megvan az uniós büdzséalku, de a magyar-lengyel vétó feladása kell az életbe lépéséhez

Portfolio
Megszületett pénteken délután az elvi megállapodás az Európai Tanács és az Európai Parlament között az Európai Unió 2021-es költségvetéséről, de azt addig nem fogadhatják el jogi értelemben, amíg előzetesen rá nem bólintott minden tagállam egyhangúan a 2021-2027-es keretköltségvetésre – jelentette be az Európai Tanács, az Európai Parlament, valamint az Európai Bizottság illetékes biztosa.

A mai elvi megállapodás szerint a 2021-es uniós költségvetés kötelezettségvállalási plafonja 164,2 milliárd euró lesz, a kiadási főösszege pedig ennél kissé több, 166,1 milliárd euró és fejezetenként is meghatározták, hogy mire legfeljebb mennyi kötelezettség és kiadás vállalható az év során. Fontos, hogy ma azért nem lehetett jogilag elfogadni a 2021-es uniós költségvetést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés