Előfizetői tartalom

Kiderült: hatalmas bértámogatási összeget fizettet ki az EU-val a magyar kormány

Portfolio
„Ágazati bértámogatás a COVID–19 járvány munkaerőpiaci hatásainak kezelésére” címmel jelenik meg most augusztusban 84 milliárd forintos keretösszeggel egy kiemelt EU-pályázat – derül ki egy friss kormányhatározatból, ami egy minapi brüsszeli támogatási döntéssel függ össze. Bár erre sok cégvezető szeme felcsillanhat, de fontos rögtön hozzátenni, hogy ez várhatóan nem egy új, piaci alapú pályázati lehetőség a cégeknek, hanem a tavaly téltől idén júniusig folyamatosan meghosszabbított itthoni bértámogatási program utólagos elszámolása a kormány és az Európai Bizottság között.

Két főbb lépéssel segített Brüsszel A koronavírus-járvány tavaly tavaszi berobbanása abból a szempontból is rosszkor jött, hogy a 2014-2020-as uniós fejlesztési ciklus felhasználásával már a legtöbb tagállam nagyon előrehaladt, így nem volt sok plusz uniós forrás a járvány azonnali negatív hatásainak a kezelésére. A helyzetet úgy oldották meg a brüsszeli döntéshozók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés