Előfizetői tartalom

Blokkolja a cseh EU-pénzeket Brüsszel a kormányfő összeférhetetlenségi ügye miatt

Portfolio
Az Európai Bizottság arra figyelmeztette a felzárkóztatási és szociális EU-támogatások elosztásával foglalkozó cseh hatóságokat egy múlt heti levélben, hogy nem fog pénzt kifizetni azokra a projektekre, amelyeket vagyonkezelő alapok által irányított cseh cégek hajtanak végre – erősítette meg a Politico információit egy bizottsági szóvivő. A pénzek blokkolása egy viszonylag széles céges körnek mindaddig fennáll, amíg nem változtatják meg a cseh törvényeket egy korábbi bizottsági auditjelentés javaslataival összhangban.

Az ügy gyökere a cseh miniszterelnök munkája és céges érdekeltségei közötti összeférhetetlenség, amelyet hivatalosan is kimondott egy idén nyilvánosságra hozott jelentésben az Európai Bizottság. Andrej Babis 2017-ben lett cseh miniszterelnök, előtte a hatalmas agrár- és vegyipari konglometárumot, az Agrofertet építette fel és ebből vált Csehország egyik leggazdagabb vállalkozójává...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés