Előfizetői tartalom

Ugrott a 326 milliárdos előleg Magyarország számára: idén már nem kap zöld jelzést Brüsszelben a helyreállítási tervünk

Portfolio
Nem valószínű, hogy Magyarország és Lengyelország uniós helyreállítási programjait még az idén jóváhagyja az Európai Bizottság – jelezte a gazdasági és pénzügyminiszterek (Ecofin) mai brüsszeli tanácskozása után újságíróknak Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság alelnöke a Népszava tudósítása szerint. Ez azt jelenti, hogy a helyreállítási programból lényegében hiába várja idén a magyar költségvetés a 13%-nyi előleget, 326 milliárd forintot.

A lényeg Varga Mihály pénzügyminiszter is csak azon reményének adott hangot az ülés után az MTI tudósítása szerint, hogy a magyar kormánynak majd sikerül meggyőznie a Bizottságot, hogy hagyja jóvá a 2511 milliárd forintos programot. Mivel ma volt az Ecofin idei utolsó brüsszeli ülése, így lényegében esélytelennek tűnik, hogy a Bizottság esetleges zöld jelzése után...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés