Előfizetői tartalom

Még meg sem állapodott róla a kormány, máris buktunk 440 milliárdnyi uniós pénzt

Portfolio
A sok tagországnál gyorsabb magyar gazdasági kilábalás abban az értelemben visszaütött, hogy a helyreállítási programunk keretösszegéből 440 milliárd forintnyi forrást el fogunk veszíteni és további tízmilliárdokat bukunk el a REACT-EU forrásokból is – derült ki a Pénzügyminisztérium szerdán közzétett középtávú költségvetési kitekintő anyagából. Az ok egyszerű: ezeknek a pénzeknek a felosztása a gazdasági és munkaerőpiaci teljesítményen, így tehát a válság alatt elszenvedett visszaesésen, majd kilábaláson múlik és ezeken a területeken jól teljesített az ország.

„Visszaüt” a gyors kilábalás Amint azt mai részletes külön anyagunkban megírtuk: közzétette a Pénzügyminisztérium a 2021-2025-ig szóló gazdasági és költségvetési előrejelzését és ennek az EU-pénzekről szóló részében szerepel ez a mondat: „Tekintettel arra, hogy Magyarország 2021-ben kiemelkedő növekedési adatokat mutat, ezért várhatóan mintegy 440 Mrd Ft-tal...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái