Előfizetői tartalom

Rezsicsökkentés: már kétezren nyertek a napelemes pályázaton, elhalasztották a második fordulót

Portfolio
Két nagy változás is történt a több tízezer családot érintő lakossági napelemes EU-pályázatban az elmúlt napokban: egyrészt 497-ről 1997 darabra ugrott a nyertes pályázatok száma, másrészt a rezsicsökkentés augusztusi módosítása ellenére is azt jelentette be az illetékes minisztérium, hogy aki ezzel a pályázattal akarná faragni a rezsiszámláját, az szeptember-október helyett jövő tavaszig várhat a második pályázati fordulóra. Így tehát aki kimaradt a többször jelentősen módosított első pályázati fordulóból, az a menetközben változtatott rezsicsökkentési rendszer mellett jó ideig elesik attól, hogy 100%-osra ígért támogatásból tegye energiahatékonyabbá az otthonát.

Egy hete a Portfolio elsőként írta meg, hogy elindult a nyertesek kihirdetése az uniós helyreállítási alapból finanszírozott lakossági napelemes és fűtéskorszerűsítési pályázaton. Az akkori állapot szerint összesen 497 nyertes projekt volt az RRF-6.2.1-21-es kódszámú kiíráson, amelyek együtt 1,278 milliárd forintnyi támogatást nyertek el. Mostanra viszont már 1997 darabra...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái