Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: újabb két brüsszeli tervet blokkolna a magyar kormány az EU-pénzes döntések kicsikarása érdekében

Portfolio
A szerdai uniós tagállami nagyköveti ülésen ellenkezését jelezte Magyarország a kilencedik oroszellenes szankciós csomaggal, illetve az Ukrajna és más országok fegyverellátására szánt uniós alap megduplázásával kapcsolatban – tudta meg a Financial Times. A lap két vezető uniós diplomatát is megszólaltatott név nélkül, akik azt érzékeltették, hogy kezd fogyni a türelem a magyar túszdiplomáciával kapcsolatban, amely az EU-pénzek terén a minél jobb helyzet kizsarolását célozhatja, és egyúttal azt is vázolta, hogy a péntekre várt európai bizottsági helyzetértékelés megnyithatja az utat a patthelyzetből kivezető út előtt.

Miután a keddi uniós pénzügyminiszteri ülésen egyedül a magyar kormány képviselője jelezte azt, hogy továbbra sem támogatja az Ukrajnának szánt 18 milliárd eurós program közös uniós adósságvállaláson keresztüli nyújtását, illetve a globális minimumadó terv második pillérét, szerdán újabb két olyan ügy ellen szólalt fel a magyar kormány képviselője, amelyek minden...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái