Előfizetői tartalom

Belgium csatlakozik a Magyarország elleni uniós perhez

Portfolio
Belgium becsatlakozik az Európai Bizottság mellett az Európai Unió Bíróságán a homofób-törvényként hivatkozott gyermekvédelmi jogszabály ügyében. A belga kormány álláspontja szerint a törvény diszkriminálja az embereket szexuális irányultságuk és nemi identitásuk alapján - jelentette be az ország külügyminisztériuma hétfőn.

Még 2021 fogadta el a magyar parlament kormánypárti többsége azt a törvényjavaslatot, amelynek értelmében például tilos olyan reklámot tizennyolc éven aluliak számára elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés