Előfizetői tartalom

A németek magyar taktikával buktatják el az EU zöld tervét

Portfolio
Németország több hónapnyi egyeztetés után váratlanul elbuktathatja az EU-s terveket a belső égésű motorok kivezetéséről. Az eredeti terv szerint 2035-től nem lehetne hagyományos meghajtású autókat értékesíteni, de az unió legnagyobb autóiparával bíró országa, valamint Magyarország és más tagállamok is elbuktatnák a zöld javaslatot. Most Berlin vette át a vétódiplomáciát.

Az uniós országoknak kedden kellene aláírniuk azt a mérföldkőnek számító törvényt, amely 2035-től gyakorlatilag betiltja az új benzin- és dízelüzemű autók értékesítését. A szavazás csak formalitásnak számított - az uniós országok és az Európai Parlament tavaly állapodtak meg a jogszabályról, amely a Bizottság elnökének, Ursula von der Leyennek egyik fő programpontja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés