Előfizetői tartalom

A magyar kormány új gazdasági terveit is megmentő tervet forral Brüsszel

Portfolio
Bár az Európai Bizottság által csütörtökön javasolt, a kritikus nyersanyagokról szóló törvény (Critical Raw Materials Act - CRMA) nagy részét számos elemző a vártnál kevésbé ambiciózusnak ítélte, a nyersanyagok közös beszerzésére vonatkozó rendelkezése kulcsfontosságúnak bizonyulhat. Magyarország számára is kulcsfontosságú a terv az akkumulátoripari álmok üldözéséhez.

Az elmúlt hónapokban az Európai Unió gazdasági tervezésében központi elemmé vált az új tisztaipari megoldások támogatásának kérdése, miután az Egyesült Államok bemutatta saját ösztönző programját, az állami támogatásokra és adókedvezményekre építő inflációcsökkentő törvényét (IRA). Az EU-n belül viszont több fontos kérdést is tisztázni kell azontúl, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés