Előfizetői tartalom

A rovarrendelet margójára: már most százezres kilósáron kaphatsz Cayenne borsos tücsköt és kakaós sáskát Magyarországon

Portfolio
Új, szigorúbb szabályozás lépett életbe, amely szerint a rovarfehérjét tartalmazó élelmiszereken fel kell tüntetni a „Figyelem! Az élelmiszer rovarfehérjét tartalmaz!” kifejezést. A rendelet megjelenésének apropóján megnéztük, milyen rovertermékek érhetők el Magyarországon. Itthon már ma is elérhetők egyes egzotikus élelmiszerek, ínyencségek, például Cayenne borsos tücsök és a kakaós sáska is megtalálható a hazai webshopok kínálatában.

Szigorúbb szabályozás lépett életbe, a rovarfehérjét tartalmazó élelmiszereken fel kell tüntetni a „Figyelem! Az élelmiszer rovarfehérjét tartalmaz!” kifejezést, és azokat a többi terméktől elkülönítetten kell kihelyezni, jelentette be Nagy István agrárminiszter közösségi oldalán az AM közleménye szerint. A rendeletről részletesen korábban ebben a cikkünkben számoltunk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés